Στον εισαγγελέα οι δήμαρχοι: Ρήμαξαν τις γεωτρήσεις κλέβοντας εκατοντάδες κιλά χαλκού….
astinomia giotrisi

Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασαν σήμερα οι δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος ζητώντας παρέμβαση για το φαινόμενο των απανωτών κλοπών χαλκού που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις περιοχές τους. 

Οι δυο δήμαρχοι Κοκοσάλης και Καλογεράκης ανέφεραν στον εισαγγελέα τα απανωτά περιστατικά με τις κλοπές μετασχηματιστών από γεωτρήσεις σε χωριά των δυο δήμων. Πιο συγκεκριμένα οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν σε 4 περιστατικά που σημειώθηκαν χτες σε χωριά του δήμου Αρχανών Αστερουσίων δημιουργώντας σοβαρότητα πρόβλημα στην υδροδότηση ενώ ανέφεραν ένα ακόμα περιστατικό στο δημοτικό διαμέρισμα Βόννης.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση άγνωστοι – προφανώς οι ίδιοι που “χτύπησαν” και τις προηγούμενες φορές – αφαίρεσαν τον μετασχηματιστή της περιοχής και άφησαν χωρίς νερό ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής κόβοντας ένα καλώδιο 700 μέτρων.

Από την πλευρά τους οι κκ Κοκοσάλης και Καλογεράκης ζήτησαν από τον εισαγγελέα καλύτερο αστυνομικό έλεγχο στις περιοχές τους καθώς επίσης και να διερευνηθεί που πάει ο χαλκός που αφαιρούν οι άγνωστοι καθώς επίσης και αν φεύγει εκτός Κρήτης μέσα από τα λιμάνια.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι θα εξετάσει τις καταγγελίες και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

 

 

 

 

cretalive.gr