Στους 38 οι νεκροί από γρίπη – Χάθηκαν 4 άνθρωποι σε μια μέρα – Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία και στην Κρήτη
iatrio

Ανησυχητικοί οι ρυθμοί των θανατηφόρων κρουσμάτων από τον ιό της γρίπης στη χώρα μας. Σε εγρήγορση Νοσοκομεία, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και στην Κρήτη
Οι ρυθμοί με τους οποίους χάνονται άνθρωποι από την γρίπη είναι πια ανησυχητικοί και όλοι πρέπει να δείξουμε την δέουσα ευαισθησία και προσοχή! Υπουργείο, γιατροί και πολίτες!

Τους 191 έφτασαν οι άνθρωποι που έχουν χρειαστεί ΜΕΘ στην χώρα μας λόγω επιπλοκών από την γρίπη ενώ προ ολίγου πληροφορηθήκαμε από τον καθηγητή παθολογίας και συνεργάτη του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι οι νεκροί έφτασαν τους 38. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και όσοι υποφέρουν από υποκείμενα νοσήματα πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν και να προσέχουν πολύ στις επαφές τους με άλλα άτομα ειδικά δε όταν αυτά ασθενούν.

Στα νοσοκομεία της Κρήτης ιατροί και προσωπικό είναι επί ποδός, καθώς δέχονται καθημερινά ασθενείς με τον ιό της γρίπης, ενώ συνιστούν την πρόληψη που δεν είναι άλλη από το εμβόλιο το οποίο κρίνεται απαραίτητο στις ευπαθείς ομάδες όπως είναι τα μικρά παιδιά έως 5 ετών, οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι.

 

 

iatropedia.gr