Τελικά τι έγινε στη Σύμη;; Σήκωσαν την τουρκική σημαία;;
toyrksimaia

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην Σύμη, όπου κάποιοι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ύψωσαν την τουρκική σημαία σε ιστό μαζί με την ελληνική, στον κόλπο του Αγίου Αιμιλιανού.

Παραμένει άγνωστο αν η σημαία υψώθηκε στον ιστό από στεριάς η από κάποιους που αποβιβάστηκαν εκεί με σκάφος, αφού η Τουρκία απέχει κυριολεκτικά μια ανάσα από την συγκεκριμένη περιοχή.

Άγνωστος ιδιώτης που αντιλήφθηκε το παράδοξο με τις δύο σημαίες, κατέβασε σύμφωνα με δημοσίευμα την τουρκική σημαία και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αντί να γίνει έλεγχος από ελληνικό σκάφος, στην περιοχή έσπευσε σκάφος της Frontex με σημαία Λετονίας.

Ο δήμαρχος του νησιού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έλαβε χώρα τέτοιο γεγονός στο νησί, που φέτος φέρεται να έχει την τιμητική του, μετά τα όσα συνέβησαν προ ημερών με τα τούρκικα φουσκωτά, και τους σαράντα επιβαίνοντες, που σήμαναν συναγερμό στην ελληνική πλευρά.

«Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο» τόνισε  στο protothema.gr ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας «και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει φέτος με την Σύμη και τα όσα ακούω».