Θεσσαλονίκη: Έπεσε πολυκατοικία λόγω έργων του Μετρό – Το ξέσπασμα των ενοίκων (video)
polikatikia2

Στην πολυκατοικία που έπαθε καθίζηση στεγάζεται και νηπιαγωγείο. Σταμάτησαν και πάλι τα έργα του μετρό, που δεν λένε να τελειώσουν…

Σταμάτησαν και πάλι οι εργασίες του Μετρό. Αυτή τη φορά τα αίτια δεν είναι η ελλιπής χρηματοδότηση αλλά η καθίζηση μιας πολυκατοικίας στην ανατολική πλευρά της πόλης. Συγκεκριμένα ο μετροπόντικας στη σήραγγα από τη Νέα Ελβετία προς το σταθμό Πατρικίου σταμάτησε, διότι σε πολυκατοικία στην οδό Παπαδάκη με Σακελλαρίδη γωνία, στην οποία μάλιστα στεγάζεται το 102ο νηπιαγωγείο, παρατηρήθηκε καθίζηση η οποία έφτασε τα 50 χιλιοστά, ενώ το όριο έχει τεθεί στα 25 χιλιοστά. Ανήσυχοι είναι από το νηπιαγωγείο διότι το σχολείο φιλοξενεί 23 παιδιά.

Ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για την στατικότατα του κτηρίου από την Αττικό Μετρό, το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το γεγονός έγινε αντιληπτό την περασμένη Παρασκευή και ακολούθησαν συσκέψεις το Σαββατοκύριακο, όπου αποφασίστηκε η διακοπή της διάνοιξης της σήραγγας.

Η Παπουλίδου Πηνελόπη ιδιοκτήτρια διαμερίσματος επί της οδού Σακελλαρίδη είναι εξοργισμένη για το συμβάν διότι όπως ισχυρίζεται η ίδια «το έδαφος είναι αμμώδες. Δεν είναι κατάλληλο για να περνάει από κάτω το μετρό. Έχω ενημερώσει εδώ και χρόνια την Αττικό Μετρό να μην περάσει από εδώ».