θετική στον Covid-19 η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Costa Victoria
Θετικό, βγήκε τελικά το δείγμα που ελήφθη από την 63χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που το Σαββατοκύριακο ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου, με τον αριθμό πλέον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κρήτη να ανέρχεται στα 7.

Η γυναίκα που από την Κυριακή νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, σε ειδική μονάδα εντατικής θεραπείας μόνο για ασθενής με κορωνοϊό. Είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή.

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο neakriti, ο Διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου κ. Τερζάκης: «Η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι έχει αναπνευστική ανεπάρκεια και από την Κυριακή είναι διασωληνωμένη και σε καταστολή στην εντατική.»

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημέρωσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για το κρούσμα προκειμένου να υπάρξει σχετική ενημέρωση στο κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria. . Το κρουαζιερόπλοιο αυτή τη στιγμή πλέει στα ανοιχτά της Πύλου με κατεύθυνση προς την Ιταλία, και όπως είναι ήδη γνωστό δεν επιτρέπεται να δέσει σε κανένα ελληνικό λιμάνι.