• 25 Μαΐου, 2024
Vinkmag ad

Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου ως Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης Ένας «Ευρωπαίος Πολίτης»

Vinkmag ad
Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου ως Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης Ένας «Ευρωπαίος Πολίτης»

Ένας «Ευρωπαίος Πολίτης»….. στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου λίγο πριν ολοκληρώσει τις δράσεις του ως Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης πραγματοποίησε μια ακόμα ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε το Βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη», το οποίο απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάθε χρόνο.

Τη δράση υλοποίησε η εκπαιδευτικός του σχολείου κα Σωπασή Ειρήνη, η οποία έχει λάβει το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη το 2013 ενώ είναι μέλος της ομάδας του Προγράμματος Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κα Σωπασή μίλησε για το Βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη» αναφέροντας ότι απονέμεται κάθε χρόνο σε δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή καλύτερης, αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών ή στη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιβραβεύει έργα που υλοποιούνται από πολίτες και οργανώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή συνεργασία, την αμοιβαία κατανόηση, την προώθηση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια,  αναφέρθηκε για τη δική της βράβευση όπου ως μέλος της οργάνωσης νέων «Δίκτυο Νέων Ελλάδος» είχαν βραβευτεί για τις πλούσιες δράσεις για τους νέους που αφορούσαν τις  Πολιτικές Νεολαίας, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα. Μάλιστα εξαιρετικής σημασίας ρόλο έπαιξε και η Ετήσια Αναφορά για τον τομέα Νεολαίας που πραγματοποιούσαν τα μέλη της για χρόνια, καθώς ήταν η μοναδική ανεξάρτητη οργάνωση που υλοποιούσε μια τόσο μεγάλη έρευνα. Η βράβευση είχε γίνει πρώτα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Ιούλιος 2013) και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τον Οκτώβριο του 2013.

Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο βραβείο και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με την καθηγήτρια τους ανταλλάσοντας απόψεις και μαθαίνοντας περισσότερα για το βραβείο του «Ευρωπαίου Πολίτη». Μάλιστα πολλοί θέλησαν να δουν από κοντά το βραβείο και να φωτογραφηθούν μαζί του, καθώς η κα Σωπασή το είχε φέρει στο σχολείο για να το δείξει στους μαθητές  και τις μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

 

Από τη δ/νση του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Loading

  Read Previous

  Αυτός ήταν ο 26χρονος αθλητής που χτυπήθηκε από κεραυνό στη θάλασσα και πέθανε

  Read Next

  Μεγάλη κινητοποίηση μέσα στη νύχτα για σκάφος που αγνοείται στην Κρήτη!

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular