• 23 Ιουνίου, 2024

Τον “Επικήρυξε” Δίνει 5.000 € σε όποιον βρει το δράστη που του έκοψε σύρριζα το αμπέλι

Vinkmag ad

ampeli katastrofes

Τη σοβαρή αυτή περιπέτεια του κ. Λαγουδάκη έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» την Τρίτη. Στη διάρκεια της μέρας, η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV με τη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη βρέθηκε στον τόπο της δολιοφθοράς και κατέγραψε αποκαρδιωτικές εικόνες, με κομμένες τις 134 κουρμούλες του αμπελουργού, που τις είχε φυτέψει για κρασί και ρακή πριν από έξι χρόνια και μόλις το περιέφραξε με πλέγμα, μπήκαν και του τις έκοψαν!

«Όποιος μου φέρει έγκυρη πληροφορία, θα του δώσω 5.000 ευρώ»... Την ξεκάθαρη αυτή δέσμευση ανέλαβε ο Νίκος Λαγουδάκης, τονίζοντας ότι πιο παλιά είχε πάλι επικηρύξει τον δολιοφθορέα για παλιότερη ζημιά με 2.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε βρέθηκε η άκρη του νήματος.

«Σε όλα τα καφενεία είχα κολλήσει την επικήρυξη αυτή πρόπερσι. Έγραφα ότι δίνω 2.000 ευρώ, όταν πάλι στο ίδιο αμπέλι μου είχαν σπάσει βλαστούς. Σήμερα δηλώνω ότι δίνω 5.000 ευρώ. Και θα τα δώσω αρκεί να είναι έγκυρη η πληροφορία που θα πάρω», είπε με αγανάκτηση ο Νίκος Λαγουδάκης. Και κάλεσε εκείνον που του έκοψε τις κουρμούλες να πάει και να τον βρει.

«Ας έρθει να με βρει, να μου πει τι έχει με μένα και να λογαριαστούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Και όχι να μου κάνει τόσο μεγάλη ζημιά»...

Εξιστορώντας τη θλιβερή αυτή ιστορία, ο κ. Λαγουδάκης είπε: «Ήρθα χθες (σ.σ. προχθές) να καθαρίσω το αμπέλι μου και είδα ότι μου έκοψαν 134 κλήματα. Μικρά – μεγάλα. Έξι χρονών το αμπέλι. Τρία – τέσσερα χρόνια μου το έσπαγαν λίγο-λίγο. Και τώρα ήρθαν και μου το αποτέλειωσαν. Όποιοι άνανδροι το έκαναν αυτό»

Ο ίδιος δεν μπορεί να χωνέψει αυτό που έγινε. «Το μισό αμπέλι καταστράφηκε. Και δεν είναι μόνο σε μένα. Στο μισό χωριό έχουν κάνει ζημιές. Μάλιστα, τώρα υπάρχει ένας αγροφύλακας για τον Μοχό. Και πρέπει να πας να τον πάρεις με το δικό σου αυτοκίνητο από τη Χερσόνησο. Τους έκαναν τους αγροφύλακες και κάθονται μέσα σε ένα γραφείο. Ο αστυνομικός έχει το περιπολικό. Το Λιμεναρχείο έχει το δικό του αυτοκίνητο. Ο γιατρός το ασθενοφόρο. Ο αγροφύλακας όμως δεν έχει αυτοκίνητο, αλλά με δικό τους αυτοκίνητο έρχονται οι άνθρωποι. Ήρθε σήμερα (σ.σ. χθες) ο αγροφύλακας και είδε τη ζημιά. Έκανα μήνυση κατ’ αγνώστων, αλλά τι θα βγει»…

Στο σημείο αυτό, ο κ. Λαγουδάκης λέει με πόνο ψυχής: «Φέτος πρώτη χρονιά έκοψα 500 κιλά σταφύλια. Και αυτό ήταν. Όπως βλέπετε εδώ, δεν ξαναβγάζω τίποτα. Δε φτάνει που έχουμε τις θεομηνίες, έχουμε και αυτούς τους ελεεινούς. Δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω διαφορετικά. Το περίφραξα γιατί μου το έσπασαν. Σταμάτησαν για ένα διάστημα και τώρα μπήκαν μέσα και μου έκαναν τόσο μεγάλη ζημιά. Να κάθομαι τρία χρόνια να το ποτίζω με κανίστρες. Ένα – ένα το κλήμα. Να προσπαθώ να το μεγαλώσω και να έρθουνε να μου το κόψουνε».

 

 

Από: Παπαδάκης Χριστόφορος
neakriti.gr

Loading

  Read Previous

  Κόψατε τους υδατάνθρακες; Ποιες αλλαγές θα συμβούν στο σώμα σας

  Read Next

  Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο στην Φθιώτιδα- Νεκρή διευθύντρια γυμνασίου

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular