Ένα απίστευτο κι όμως ελληνικό περιστατικό βίωσε σήμερα κάτοικος των Αρχανών, αφού σε επίσκεψη του στα ΚΕΠ, όπου κλήθηκε για να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής του, ενημερώθηκε από την υπάλληλο ότι το ηλεκτρονικό σύστημα του δημοτολογίου τον έχει καταχωρήσει ως νεκρό!

Συγκεκριμένα, η υπάλληλος η οποία ευτυχώς για τον 54χρονο έτυχε να τον γνωρίζει προσωπικά, τον ενημέρωσε για το μπέρδεμα και του εξήγησε ότι η ταυτότητα του δεν ισχύει εφόσον εμφανίζεται ως πεθαμένος!

Όπως εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο 54χρονος Αρχανιώτης, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει αυτό το τραγελαφικό λάθος λόγω συνωνυμίας, αφού στην περιοχή των Αρχανών δεν υπάρχει αντίστοιχο όνομα.

Ο ίδιος φοβάται μην πέσει θύμα της γραφειοκρατίας, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ζωντανός!

Τελικά όπως αποδείχθηκε, το πρόβλημα προέκυψε από το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης της υπηρεσίας, το οποίο χειρίζεται η αστυνομία και μάλλον η όλη αναστάτωση οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Συγκεκριμένα, στο σύστημα αυτό μπαίνουν τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη, γίνεται ταυτοποίηση και βγαίνει αναλυτική εικόνα κατάστασης, η οποία είναι καταχωρημένη από την αστυνομία.

Όπως όμως είπε ο Δήμαρχος Αρχανών κος Μανώλης Κοκοσάλης στο Ράδιο Κρήτη, για να καταχωρηθεί ένας πολίτης από την αστυνομία νεκρός θα πρέπει πρώτα να έχει εκδοθεί ληξιαρχική πράξη θανάτου, αλλά και να έχει παραδοθεί η ταυτότητα του θανόντος.

Ο κος Κοκοσάλης δεσμεύτηκε να διερευνηθεί το περιστατικό, προκειμένου στο μέλλον να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και να μη γίνουν αντίστοιχα λάθη.

 

 

 

ekriti.gr

Loading