• 23 Ιουνίου, 2024

Τρεις Δήμαρχοι της Κρήτης αντιμέτωποι με εισαγγελέα για το “πόθεν έσχες

Vinkmag ad

720pothen

Τριάντα δύο δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων τρεις της Κρήτης παραπέμπονται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών επειδή δεν υπέβαλαν η υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όπως όφειλαν εκ του νόμου .

Στον κατάλογο των ονομάτων που δημοσιεύει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «DOCUMENTO», καταγράφονται τα 32 ονόματα των δημάρχων που δεν τήρησαν το γράμμα του νόμου και τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα.

Η παραπομπή των ανωτέρω στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε μετά από εισήγηση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και επίκουρου μέλους της επιτροπής Νικολάου Αντωναράκου.

Συγκεκριμένα 17 από τους συγκεκριμένους δημάρχους δεν υπέβαλαν πότε δήλωση πόθεν έσχες, ενώ 15 υπέβαλλαν εκπρόθεσμα.Στη σχετική λίστα βρίσκονται τα ονόματα των δημάρχων Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανού, Καντάνου, Αντώνη Περράκη και Ιεράπετρας, Θεοδ. Καλαντζάκη. 

Η εισήγηση Αντωναράκου έγινε δεκτή από την επιτροπή της Βουλής, παρότι η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου φάνηκε να αμφιταλαντεύεται γιατί δεν ήθελε να υπάρξει φόρτος εργασίας για τους εισαγγελείς.

Δήμαρχοι της Κρήτης αντιμέτωποι με εισαγγελέα για το "πόθεν έσχες"
Δήμαρχοι της Κρήτης αντιμέτωποι με εισαγγελέα για το "πόθεν έσχες"

Loading

  Read Previous

  Δίνουν το αίμα τους για καλό σκοπό στο Τυμπάκι

  Read Next

  Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε επίσημα το έτος 2019 ως έτος Ερωτόκριτου

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular