• 20 Ιουλίου, 2024

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις στις Σαββατιάτικες εφημερίδες

Vinkmag ad

Προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνουν στον ΣυΡιζΑ τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα το Σάββατο στις εφημερίδες.dimoskopisi

Ειδικότερα η πρώτη δημοσκόπηση είναι της Metron Analysis και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά.

Σε αυτή ο ΣυΡιζΑ έχει προβάδισμα 4,7% έναντι της Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα:
Ο ΣυΡιζΑ συγκεντρώνει 23,3% και η Ν.Δ. 18,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 5,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, οι Οικολόγοι με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. από 1,3%. Άλλο κόμμα 4,4%, «Άκυρο ή Λευκό» 4,8%, «Αποχή» 7,7%, «Αναποφάσιστοι» 13,7%. Δεν απάντησε το 3% του δείγματος.
Στο ερώτημα «μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ποιος νομίζετε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», 34% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά και 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Από 2% συγκεντρώνουν οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κουβέλης και Σταύρος Θεοδωράκης. Από 1% συγκεντρώνουν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Άλλος 2%, Κανένας 35%, ενώ 3% δεν απάντησε στο ερώτημα.
Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 51% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή, ενώ το 44% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.
Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Public Issue και διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με την Public Issue, ο ΣυΡιζΑ έχει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής».
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣυΡιζΑ συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και η ΝΔ 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).
Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.

Προβάδισμα ΣυΡιζΑ 4,3% στην τρίτη δημοσκόπηση
Προβάδισμα του ΣυΡιζΑ έναντι της ΝΔ – με 4,3% στην πρόθεση ψήφου και 5,5% στην εκτίμηση ψήφου – δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγορά».
Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 23,9% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,6% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 7,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,1%. ‘Αλλο Κόμμα επέλεξε το 7,8% των ερωτηθέντων, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,6% και η ΝΔ 25,1%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 9,6%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης με 1,4%. Το «’Αλλο Κόμμα» συγκεντρώνει 10,1% ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 22% του δείγματος.

 

 

http://www.kerdos.gr

Loading

  Read Previous

  Αυτό είναι το εξώφυλλο της νέα δισκογραφικής δουλειάς του Νότη Σφακιανάκη «ΜΑΖΙ»

  Read Next

  ΥΠ.ΟΙΚ.: Έχουν ανακτηθεί 42 εκατ. ευρώ από συντάξεις σε θανόντες δικαιούχους

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular