Τρόφιμα σε 23 χωριά της Μεσαράς μοίρασαν οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ.Μοιρών
sam1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. ξεκίνησε μια «εκστρατεία» συλλογής ειδών διατροφής  σε συνεργασία με όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσαράς, συμμετέχοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία τείνει να καθιερωθεί και πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά για την περίοδο του Πάσχα καθώς τα σχολεία της Μεσαράς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών. Μια διαδικασία η όποια ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα της Μεσαράς σε θέματα  εθελοντισμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Συλλογική προσπάθεια

Σε κάθε σχολείο είχε ζητηθεί μέσω επιστολής, να συγκεντρώσει διαφορετικά βασικά είδη διατροφής. Οι Διευθυντές  κάθε σχολείου με την απόλυτη συνεργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού ενημέρωσαν τους μαθητές για την ενέργεια των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσει ο καθένας προσωπικά σε αυτήν την «εκστρατεία» αγάπης για τον συνάνθρωπο και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νότιας Κρήτης “Το Μελλον” προσέφερε λαμπάδες οι οποίες μοιράστηκαν στα μικρά παιδάκια των οικογενειών.

Προετοιμασία και διανομή

Την περασμένη Παρασκευή 11 Απριλίου οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες αλλά και οι Εθελόντριες του τμήματος Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ετοίμασαν έπειτα από μεγάλη και πολύωρη προετοιμασία διαλογής και συσκευασίας τα πακέτα ανθρωπιάς.

105  «πακέτα αγάπης» μοιράστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Απριλίου από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ Μοιρών. Το κάθε πακέτο αντιστοιχούσε σε τρόφιμα συνολικού βάρους 12 με 18 κιλών ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας και παραδόθηκαν σε οικογένειες σε 23 χωριά της Μεσαράς οι οποίες δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους.

Ιδιωτική πρωτοβουλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βοήθεια και αρκετών ιδιωτών είναι πολύ σημαντική καθώς με δική τους πρωτοβουλία βοηθούν στην προσπάθεια των εθελοντών για τη συγκέντρωση τροφίμων. Συγκεκριμένα ο καθένας μπορεί να προσφέρει σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ειδικά για τα πακέτα τα οποία θα μοιραστούν το καλοκαίρι.

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από 8 με 9 τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς. Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ.