“Τρόμος” μετά και το νέο μετασεισμό – Νέες κατολισθήσεις και καταρρεύσεις
Φόβο και πανικό προκαλεί η μετασεισμική δραστηριότητα – Κλείνουν εκτάκτως σχολεία

Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι, από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινωα Πεδιάδος Όλγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις. Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους .

Όπως έγραψε ήδη το Cretalive από το νέο ισχυρό μετασεισμό προκλήθηκε κατολίσθηση στον Κουδουμά ενώ κατολισθήσεις σημειώνονται σε αρκετά σημεία του ήδη “τραυματισμένου” επαρχιακού οδικού δικτύου με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη προσοχή στην μετακίνηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τα viannitika.gr σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στον δρόμο Βιάννος- Ηράκλειο, 800 μέτρα μετά την Μάρθα, κατόπιν του νέου ισχυρού μετασεισμού των 5,4 Ρίχτερ.

Η νέα κατολίσθηση σημειώθηκε στον δρόμο Τέρτσα -Μύρτος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν πέσει πέτρες από την πλευρά του δρόμου που υπάγεται στον Δήμο Βιάννου.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Επισκοπή το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά το νέο μετασεισμό: 

episkopi

episkopi

Κλείνουν εκτάκτως τα σχολεία σε όλο το νομό Λασιθίου

Μετά το νέο ισχυρό μετασεισμό που έγινε αισθητός σε όλο το νησί και έχει προκαλέσει εκ νέου μεγάλη ανησυχία, ελήφθη η απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία και στο νομό Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική απόφαση γνωστοποίησε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ενώ νωρίς το πρωί με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας όλα τα σχολεία και οι δομές σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας θα παραμείνουν κλειστά.

Ήδη οι γονείς έχουν αρχίσει να ενημερώνονται ώστε να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους.

 

 

 

 

cretalive.gr