Βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο (photos)
sxoleio vandalismos

Περιστατικά αδιανόητης βαρβαρότητας καταγράφηκαν σε Δημοτικό σχολείο στο Σγουροκεφάλι.

Το πρωί της Τρίτης, όταν η προϊσταμένη και δασκάλα του μονοθέσιου δημοτικού πήγε να ανοίξει το σχολείο, αντίκρισε σκηνικό χάους και καταστροφικής μανίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το παράθυρο του σχολείου και με μια άγρια επιθετικότητα, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ένα χώρο εκπαίδευσης, κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Έσπασαν τον πυροσβεστήρα του σχολείου και σκόρπισαν παντού τη σκόνη, έγραψαν βρισιές στις πόρτες και τους πίνακες, έσκισαν καρέκλες… έφτασαν μέχρι στο αδιανόητο σημείο να ουρήσουν μέσα στις τάξεις που κάνουν μάθημα μικρά παιδιά.

Κατέστρεψαν προσωπικά βιβλία της δασκάλας αλλά και εργασίες των μικρών μαθητών που στόλιζαν τους τοίχους.

Με απόφαση του Προέδρου Εκπαιδευτικών θεμάτων του δήμου Χερσόνησου κ. Κώστα Παρλαμά το σχολείο δε λειτουργεί για σήμερα Τρίτη. Η δασκάλα και προϊσταμένη του μονοθέσιου σχολείου δήλωσε στο neakriti.gr πως «και προηγούμενες χρονιές έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά προηγούμενες χρονιές αλλά όχι με τόσο σφοδρότητα και βαρβαρότητα απέναντι σε σχολείο που προάγει την Παιδεία και τον πολιτισμό. Φέτος είναι άνευ προηγουμένου οι καταστροφές».

“Σίγουρα είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Θεωρώ ότι ο χώρος του σχολείου υπάρχει για να τον σεβόμαστε. Ευτυχώς έχουμε λίγα ανάλογα περιστατικά, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν. Μέσα από αυτούς τους βανδαλισμούς λοιπόν αναδεικνύεται το θέμα με τη φύλαξη των σχολικών μονάδων. Ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση η φύλαξη είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα τα σχολεία να είναι ευάλωτα σε κλοπές και βανδαλισμούς”, δήλωσε στο neakriti.gr o Διευθυντής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης.

 

 

 

www.neakriti.gρ