Βίντεο που σώζει ζωές: Πώς μπορείς να γλιτώσεις ένα μωρό που πνίγεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!
moro

Ο οργανισμός St. John Ambulance, είναι ένας φορέας αφοσιωμένος στην διδασκαλία των πρώτων βοηθειών και μάλιστα έχουν δημοσιεύσει ένα βίντεο με πολύ σημαντικές οδηγίες που κάθε γονιός θα έπρεπε να αναζητήσει στο YouTube.

Σύμφωνα με αυτούς, το 40% των γονιών έχουν δει το παιδί τους να πνίγεται, κι όμως, παρόλα αυτά το 80% των γονιών δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν σε παρόμοια περίσταση. Το ποσοστό είναι συντριπτικό αν σκεφτεί κανείς ότι 34 παιδιά καθημερινά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο πνιγμού.

Με στόχο, λοιπόν, να καταπολεμήσει το πρόβλημα ο οργανισμός έφτιαξε ένα βίντεο με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που δείχνει έναν πολύ απλό τρόπο να σώσετε το παιδί σας σε περίπτωση που φανεί να πνίγεται.

Τέσσερις χαρακτήρες- πρωταγωνιστές, ένα στιλό, ένας βόλος, μια πριγκίπισσα κι ένα λαστιχένιο παιχνιδάκι εξηγούν ποιά είναι η σωστή τεχνική για να προσφέρετε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί σας. Οι χαρακτήρες δεν είναι τυχαία επιλεγμένοι, άλλωστε είναι γνωστό ότι τα παιδιά βάζουν στο στόμα τους τα πάντα!

Source: First Aid Charity demonstrates how to save a choking baby in seconds by rumblestaff on Rumble