Ξαφνική κυβερνητική εμπλοκή; Καμμένος και Λαφαζάνης δεν υπογράφουν το σχέδιο νόμου
kamenos lafazanis

Πηγές από το περιβάλλον του αρχηγού των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν τον «έντονο προβληματισμό» του

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή και περιλαμβάνει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς του «θεσμούς» υπογράφεται από όλους τους υπουργούς, εκτός από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Λαφαζάνη!

Την ίδια ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη προκειμένου να του μεταφέρει την πρώτη θετική αντίδραση των «θεσμών».

Πάντως, ο κ. Καμμένος ο απόγευμα της Πέμπτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου -λίγη ώρα πριν την αποστολή της πρότασης προς τους δανειστές- απέφυγε να απαντήσει εάν συμφωνεί με το τελικό κείμενο παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στο κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών της περασμένης Πέμπτης.

«Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε λίγη ώρα θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση, όπως ακριβώς έχει περιγραφεί», είπε αρχικά, ενώ στην ερώτηση για το αν συμφώνησαν όλοι στην πρόταση αυτή ανέφερε:: «Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο; Γνωρίζετε καλά ότι έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Αρχηγών, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Την ίδια ώρα, πηγές από το περιβάλλον του αρχηγού των ΑΝΕΛ επιβεβαιώνουν τον «έντονο προβληματισμό» και παραπέμπουν σε «αυριανές εξελίξεις».

Εκτός αυτού, όμως, εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει και με τον Πάναγιώτη Λαφαζάνη κάτι που, ωστόσο, θεωρούταν από πολλούς ως αναμενόμενη εξέλιξη καθώς ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έχει εκφράσει ανοικτά τις απόψεις για τις σχέσεις που πρέπει να έχει η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

www.protothema.gr

sings1 sings2