• 20 Ιουλίου, 2024

Ξεχάστε το ουίσκι γιατί θα εξαφανιστεί…

Vinkmag ad

Οσοι λατρεύουν το ουίσκι, ίσως νιώσουν να τους καταλαμβάνει ένα κύμα πανικού…
Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με έλλειψη στο σκοτσέζικο ουίσκι.

ouiski

Σύμφωνα με το CNN, η ζήτηση για το «νέκταρ» της Σκοτίας είναι τόσο υψηλή τώρα που πολύ απλά τα αποστακτήρια δεν προλαβαίνουν να την καλύψουν.

«Η έλλειψη του παλιού και σπάνιου single malt ήδη έχει αρχίσει και πρόκειται να χειροτερεύσει», δήλωσε ο Ρίκες Κισνάνι, ο οποίος ξεκίνησε το πρώτο επενδυτικό fund για ουίσκι στον κόσμο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 159% από το 2004 έως το 2014, σύμφωνα με την σκοτσέζικη ένωση για το ουίσκι. Πολλές νέες αγορές «διψούν» ολοένα περισσότερο για αυτό το ποτό, ιδιαίτερα η Ασία, που τώρα καταναλώνει το 1/5 των σκοτσέζικων εξαγωγών.

Εξαιτίας του χρόνου που απαιτεί η παρασκευή του single malt- σύμφωνα με τη νομοθεσία κάθε σκοτσέζικο ουίσκι πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών ετών και τα καλύτερα ωριμάζουν πολύ περισσότερο- τα αποστακτήρια δεν μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή. Αυτή τη στιγμή περίπου 20 εκατομμύρια βαρέλια ωριμάζουν σε αποθήκες της Σκοτίας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η έλλειψη μπορεί να κρατήσει 10-15 χρόνια και εξαιτίας της θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές.

«Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στο 100%. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα», δήλωσε ο Τσάρλι Γουίτφιλντ, διευθυντής της Macallan. «Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε αυτά τα βαρέλια να κάνουν τα… μαγικά τους», πρόσθεσε.

Η Σκοτία δεν είναι η μόνη παραγωγός χώρα που πασχίζει να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Και τα αμερικανικά αποστακτήρια, που φτιάχνουν ουίσκι bourbon αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα

Loading

  Read Previous

  Σοβαρό εργατικό ατύχημα 40χρονος έπεσε από το απορριμματοφόρο στο Ηράκλειο

  Read Next

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular