Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις οικονομικής σκέψης από το Οικονομικό Επιμελητήριο
oikonomiko

 Συνεχίστηκε η παράδοση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, που θέλει επί 16 συναπτά έτη να διοργανώνει εκδηλώσεις που έχουν στόχο να προάγουν την οικονομική σκέψη και το δημόσιο διάλογο, αναδεικνύοντας επίκαιρα θέματα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην πρώτη από τις τρεις εκδηλώσεις με τίτλο «Η επόμενη μέρα για την Ελληνική Οικονομία και η Βιωσιμότητα του Χρέους». Οι ομιλητές κ.κ. Βεργόπουλος Κώστας (Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII), Λιαργκόβας Παναγιώτης (Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή) και Ρουμελιώτης Παναγιώτης (Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Πειραιώς), πραγματοποίησαν ρεαλιστικές τοποθετήσεις σχετικά με τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας και αντάλλαξαν απόψεις με το κοινό που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Οι διακεκριμένοι οικονομολόγοι κατέστησαν σαφές πως το οικονομικό μοντέλο που ακολουθείται χρειάζεται τροποποιήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρεθεί μια φόρμουλα αναδιάρθρωσης του χρέους που σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο και παρουσίασαν εναλλακτικά σενάρια διαχείρισής του. Αναφέρθηκαν στο ρόλο των Ευρωπαίων Εταίρων και στην ανάγκη ενός σχεδίου ανάπτυξης προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης.