• 5 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις

Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ – Αναφορές και για κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Κρήτη: “Μπούκαρε” στο αστυνομικό μέγαρο με ψαροτούφεκο και τσεκούρι!

Κρήτη: Ακριβότερο αλλά μεγαλύτερο και έτοιμο το 2027 θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη: Γραφείο κηδειών «έφαγε» πρόστιμο 2000 ευρώ για το κηδειόχαρτο  στην κολώνα

Κρήτη: Μηχανάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Τούρκικα φρεάτια στην «καρδιά» της πόλης… Έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία;

Ηράκλειο: «Δήμαρχε, πού είναι το σχολείο;» – Στα «κάγκελα» οι γονείς για τις δεσμεύσεις χωρίς ανταπόκριση  

Κρήτη: Με 35 χιλιοστά, πλημμύρισε η περιοχή γύρω από το νέο Αεροδρόμιο – Καμπανάκι από το Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου

Φόρτωμας: Πάγωμα διεκδικήσεων Κτηματικής – Οι εξελίξεις για Μεταφορικό Ισοδύναμο, ΦΠΑ και φράγμα Τσικαλαριού

Vinkmag ad

Δ. Παπαστεργίου για Kids Wallet: Οι γονείς θα δηλώνουν τον αριθμό κινητού του παιδιού τους

Vinkmag ad


Στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των ανήλικων παιδιών από την έκθεσή τους στα social media αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα και πολλές φορές εμείς οι γονείς κάνουμε πως δεν υπάρχει, γιατί βολευόμαστε με το να αφήνουμε τα παιδιά μας με ένα κινητό κάπου σε μια ταβέρνα, στο σπίτι, να παίζουν χωρίς να έχουμε καμία ιδιαίτερη επίγνωση του τι βλέπουν. Αν λοιπόν αυτό το έχουμε διαγνώσει, θα πρέπει να πάρουμε μέτρα. Είναι πολύ εύκολο να πεις ότι παίρνω μέτρα. Είναι πολύ εύκολο να πεις ότι τα απαγορεύω. Θα πρέπει όμως να δούμε πώς αυτά τα μέτρα μπορούν να υλοποιηθούν” τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Το μεγάλο ζήτημα είναι το πώς ελέγχεις την ηλικία των παιδιών. Το Age verification ή επιβεβαίωση της ηλικίας, είναι το μυστικό. Και εμείς ερχόμαστε εκεί πέρα πολύ συγκεκριμένα να προτείνουμε μέτρα για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Οι χώρες που έχουμε ψηφιακό πορτοφόλι, μπορούμε να αντλήσουμε την ηλικία από το μητρώο πολιτών αρμοδιότητας. Άρα υπάρχει ένας ψηφιακός τρόπος να δεις ότι αυτός που έχει το τηλέφωνο έχει τη συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό λοιπόν το οποίο πραγματικά πρέπει να γίνει για να μην πετάμε απλά νομοσχέδια ή τίτλους “απαγορεύονται τα social”, είναι να αναγκάσουμε τις πλατφόρμες, την ώρα που τρέχουν σε κάποιο κινητό, να αναζητούν πιστοποιητικό ηλικίας” πρόσθεσε ο υπουργός.

Υπάρχει ο δέκτης που είναι το κινητό του παιδιού και υπάρχει ο πομπός που είναι η πλατφόρμα που παρέχει το περιεχόμενο. Το να προσπαθήσεις μόνο από τον δέκτη, από το κινητό να ελέγξεις το περιεχόμενο δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν και σήμερα πλατφόρμες ή εφαρμογές που κάνουν αυτόν τον έλεγχο, τον γονικό έλεγχο. Όμως και αυτές είναι τρίτες πλατφόρμες, όχι τόσο εύκολες…” είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Για το πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των παιδιών απάντησε: “Το 85% της χρήσης των social media γίνονται από τα κινητά των παιδιών. Ξέρουμε λοιπόν ποιο είναι το νούμερο και ο γονέας θα μπει και θα δηλώσει ότι αυτό “το νούμερο ανήκει στο παιδί μου”. Από την ώρα που θα το δηλώσει αυτό ξέρουμε την ηλικία. Από την ώρα που ξέρουμε την ηλικία μπορούμε και να περιορίσουμε σε επίπεδο κινητού με το Wallet το περιεχόμενο, αλλά κυρίως να αναγκάσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις πλατφόρμες να σερβίρουν συγκεκριμένο υλικό ανάλογα με την ηλικία“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Σεισμός στα Βανουάτου: Νεκρός Γάλλος υπήκοος εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

    Read Next

    Πάνω από 8 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular