• 5 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις

Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ – Αναφορές και για κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Κρήτη: “Μπούκαρε” στο αστυνομικό μέγαρο με ψαροτούφεκο και τσεκούρι!

Κρήτη: Ακριβότερο αλλά μεγαλύτερο και έτοιμο το 2027 θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη: Γραφείο κηδειών «έφαγε» πρόστιμο 2000 ευρώ για το κηδειόχαρτο  στην κολώνα

Κρήτη: Μηχανάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Τούρκικα φρεάτια στην «καρδιά» της πόλης… Έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία;

Ηράκλειο: «Δήμαρχε, πού είναι το σχολείο;» – Στα «κάγκελα» οι γονείς για τις δεσμεύσεις χωρίς ανταπόκριση  

Κρήτη: Με 35 χιλιοστά, πλημμύρισε η περιοχή γύρω από το νέο Αεροδρόμιο – Καμπανάκι από το Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου

Φόρτωμας: Πάγωμα διεκδικήσεων Κτηματικής – Οι εξελίξεις για Μεταφορικό Ισοδύναμο, ΦΠΑ και φράγμα Τσικαλαριού

Vinkmag ad

Εννιάμερα της Παναγίας: Το θαύμα της Παναγίας Φανερωμένης στην Κομοτηνή

Vinkmag ad



Στην Κομοτηνή γιορτάζει το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης- 15 χιλιόμετρα περπατούν οι πιστοί για να προσκυνήσουν

Η Εκκλησία τιμά στις 23 Αυγούστου την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μια μεγάλη γιορτή γνωστή σε όλους ως εννιάμερα της Παναγίας. 

Στην Κομοτηνή γιορτάζει αύριο το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης – κοντά στην Αίγειρο – και οι προσκυνητές έχουν ήδη ξεκινήσει να περπατούν 15 χλιμ από την πόλη για να κάνουν το τάμα τους στην Μονή και την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας. 

Την εικόνα λέγεται πως την εντόπισε ένας Οθωμανός κτηματίας που ζούσε στην περιοχή της Αμβροσίας (κοντινός οικισμός) βλέποντας ένας φως. 

Ο κτηματίας την παρέδωσε στον τότε Μητροπολίτη και εκείνος αποφάσισε την τοποθέτησή Της αρχικά σε Εκκλησία της Κομοτηνής.

Ομως Εκείνη «επέστρεφε» με ένα θαυματουργό τρόπο στο αρχικό σημείο εντοπισμού Της. Οπότε, και αποφασίστηκε σε αυτό το σταυροδρόμι μεταξύ τριών διαφορετικών οικισμών να ανεγερθεί η Μονή.

Που γιορτάζονται τα εννιάμερα της Παναγίας

Πολλές εκκλησίες, εξωκλήσια και ιερές μονές σε όλη την χώρα τιμούν αύριο με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τα εννιάμερα της Παναγίας.

Κάποια από αυτά είναι η Παναγιά του Μαλίκη, του Χάρου, η Παναγία η Εννιαμερίτισα, η Παναγία στη Γραβά της Πάτμου, της Φλαμπουριανής, η Παναγία της Ελεούσα στο Κάστρο στην Κύθνο, της Παντάνασσας στους Αρκούς (Λειψοί), η Φανερωμένη στην Σαλαμίνα, αλλά και στη Σάμο, στην Κάρπαθο, στη Σύμη, αλλά και σε κάθε νομό της χώρας τιμάται η χάρη Της.

Την ημέρα αυτή, επίσης, γιορτάζουν σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας η Μαρία, ο Μάριος, ο Παναγιώτης, η Παναγιώτα και η Δέσποινα. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ekklisiaonline.gr

Πηγή: skai.gr



Source link

    Read Previous

    Φωτιά σε δασική έκταση στη Χαλκιδική

    Read Next

    Πιερία: Εξιχνιάστηκε η κλοπή εξοπλισμού 28.000 ευρώ από σχολείο και επιστράφηκε

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular