• 5 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις

Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ – Αναφορές και για κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Κρήτη: “Μπούκαρε” στο αστυνομικό μέγαρο με ψαροτούφεκο και τσεκούρι!

Κρήτη: Ακριβότερο αλλά μεγαλύτερο και έτοιμο το 2027 θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη: Γραφείο κηδειών «έφαγε» πρόστιμο 2000 ευρώ για το κηδειόχαρτο  στην κολώνα

Κρήτη: Μηχανάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Τούρκικα φρεάτια στην «καρδιά» της πόλης… Έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία;

Ηράκλειο: «Δήμαρχε, πού είναι το σχολείο;» – Στα «κάγκελα» οι γονείς για τις δεσμεύσεις χωρίς ανταπόκριση  

Κρήτη: Με 35 χιλιοστά, πλημμύρισε η περιοχή γύρω από το νέο Αεροδρόμιο – Καμπανάκι από το Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου

Φόρτωμας: Πάγωμα διεκδικήσεων Κτηματικής – Οι εξελίξεις για Μεταφορικό Ισοδύναμο, ΦΠΑ και φράγμα Τσικαλαριού

Vinkmag ad

Λίβανος: Η Βουλή παρέτεινε τη θητεία του αρχηγού του στρατού

Vinkmag ad


Το κοινοβούλιο του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέτεινε κατά ένα χρόνο τη θητεία του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού, και αναμένεται να συνέλθει στις 9 Ιανουαρίου προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη την επομένη της έναρξης ισχύος της κατάπαυσης του πυρός που έθεσε τέλος στον πόλεμο ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την ισχυρή φιλοϊρανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ με βάση την οποία ο λιβανικός στρατός αναμένεται να αναπτυχθεί στα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο αρχηγός του στρατού Ζοζέφ Αούν επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί τον Ιανουάριο. «Η Βουλή ενέκρινε την παράταση της θητείας του στρατηγού Ζοζέφ Αούν» για ένα έτος, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου διεξήχθη λίγο μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Ναμπίχ Μπέρι ότι συγκαλεί κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στις 9 Ιανουαρίου.

Αφότου έληξε η θητεία του προέδρου Μισέλ Αούν στις 31 Οκτωβρίου 2022, οι διαφορές ανάμεσα στην ισχυρή Χεζμπολάχ, που είναι και πολιτικό κόμμα, και τους αντιπάλους της εμπόδιζαν την εκλογή αρχηγού του κράτους, καθώς κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν διέθετε πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ο Γάλλος ειδικός απεσταλμένος για τον Λίβανο Ζαν-Ιβ Λεντριάν που έφθασε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στη Βηρυτό, παρακολούθησε ένα μέρος της συνεδρίασης του κοινοβουλίου και συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Λεντριάν που ήρθε για «επανεκκινήσει το θέμα της εκλογής προέδρου και της ανάγκης μεταρρυθμίσεων για μια σταθερή ανόρθωση της χώρας» σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους κυριότερους Λιβανέζους αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Maestro: Από τη Δευτέρα 2/12 η τρίτη σεζόν

    Read Next

    Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μάς δείχνει όσα έγιναν στα παρασκήνια της σειράς

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular