• 5 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις

Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ – Αναφορές και για κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Κρήτη: “Μπούκαρε” στο αστυνομικό μέγαρο με ψαροτούφεκο και τσεκούρι!

Κρήτη: Ακριβότερο αλλά μεγαλύτερο και έτοιμο το 2027 θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη: Γραφείο κηδειών «έφαγε» πρόστιμο 2000 ευρώ για το κηδειόχαρτο  στην κολώνα

Κρήτη: Μηχανάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Τούρκικα φρεάτια στην «καρδιά» της πόλης… Έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία;

Ηράκλειο: «Δήμαρχε, πού είναι το σχολείο;» – Στα «κάγκελα» οι γονείς για τις δεσμεύσεις χωρίς ανταπόκριση  

Κρήτη: Με 35 χιλιοστά, πλημμύρισε η περιοχή γύρω από το νέο Αεροδρόμιο – Καμπανάκι από το Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου

Φόρτωμας: Πάγωμα διεκδικήσεων Κτηματικής – Οι εξελίξεις για Μεταφορικό Ισοδύναμο, ΦΠΑ και φράγμα Τσικαλαριού

Vinkmag ad

Ο πρόεδρος της Χιλής αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Vinkmag ad


Ο πρόεδρος της Χιλής, Γκαμπριέλ Μπόριτς, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας, πριν από αρκετά χρόνια, μια κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται «κατηγορηματικά», όπως δήλωσε την Δευτέρα ο δικηγόρος του.

«Ο πρόεδρος απορρίπτει και κατηγορηματικά αρνείται την κατηγορία» ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος Τζονατάν Βαλενσουέλα, αναφερόμενος σε ένα υποτιθέμενο περιστατικό που φέρεται να συνέβη το 2013.

Η καταγγελία κατατέθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στην τοπική εισαγγελία της περιοχής Μαγκαγιάνες, από όπου κατάγεται ο Μπόριτς.

Ο επικεφαλής της τοπικής εισαγγελίας, Κριστιάν Κρισόστο, επιβεβαίωσε πως «υπάρχει ποινική υπόθεση που σχετίζεται με τα συγκεκριμένα γεγονότα», προσθέτοντας ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα που θα ερευνήσει την καταγγελία.

Σύμφωνα με τον Βαλενσουέλα, η καταγγελία υποβλήθηκε από μια γυναίκα η οποία τότε είχε στείλει στον Μπόριτς 25 emails, που ήταν «ανεπιθύμητα και μη συναινετικά», περιλαμβάνοντας ένα με άσεμνο περιεχόμενο. Ο Μπόριτς ήταν τότε 27 ετών και είχε μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Νομική.

«Ο πελάτης μου δεν είχε ποτέ σχέση μαζί της και έχει να επικοινωνήσει μαζί της από τον Ιούλιο του 2014», πρόσθεσε ο Βαλενσουέλα.

Εκτός από τον Μπόριτς, η Χιλιανή κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και άλλο ένα σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς νωριτέρα συνελήφθη ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Μονσάλβε, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε υφισταμένη του.

Ο Μπόριτς, ο οποίος δεν μπορεί να επανεκλεγεί μετά τη λήξη της τετραετούς θητείας του το 2026, διαθέτει ειδική ασυλία και προκειμένου να καταδικαστεί, θα πρέπει το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Χιλής να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής του ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σερδάρης

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

    Read Previous

    Ελεονώρα Μελέτη: «Η τηλεόραση δεν φάνηκε να συγκινείται από αυτή την πρωτοβουλία»

    Read Next

    «Το βράδυ έχει τύχει να βγω για φαγητό και να έχω τη φωτογραφία της συζύγου μου μαζί»

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular