• 6 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

Διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Τυμπακίου με Λυκειακές Τάξεις

Στο σκαμνί 100 ύποπτοι για αγροτικές απάτες-μαμούθ – Αναφορές και για κτηνοτρόφους από την Κρήτη

Κρήτη: “Μπούκαρε” στο αστυνομικό μέγαρο με ψαροτούφεκο και τσεκούρι!

Κρήτη: Ακριβότερο αλλά μεγαλύτερο και έτοιμο το 2027 θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη: Γραφείο κηδειών «έφαγε» πρόστιμο 2000 ευρώ για το κηδειόχαρτο  στην κολώνα

Κρήτη: Μηχανάκι έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Ηράκλειο: Τούρκικα φρεάτια στην «καρδιά» της πόλης… Έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία;

Ηράκλειο: «Δήμαρχε, πού είναι το σχολείο;» – Στα «κάγκελα» οι γονείς για τις δεσμεύσεις χωρίς ανταπόκριση  

Κρήτη: Με 35 χιλιοστά, πλημμύρισε η περιοχή γύρω από το νέο Αεροδρόμιο – Καμπανάκι από το Δήμαρχο Βασίλη Κεγκέρογλου

Φόρτωμας: Πάγωμα διεκδικήσεων Κτηματικής – Οι εξελίξεις για Μεταφορικό Ισοδύναμο, ΦΠΑ και φράγμα Τσικαλαριού

Vinkmag ad

Πέθανε η εφοπλίστρια Αθηνά Μαρτίνου

Vinkmag ad



Η Αθηνά Μαρτίνου, γνωστή με το όνομα «Νουνού», ήταν μια από τους πρωτοπόρους της ναυτιλίας –  Ίδρυσε τον ναυτιλιακό κολοσσό, Thenamaris Ships Management

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Μαρτίνου. Όπως έγινε γνωστό η γνωστή εφοπλίστρια άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή (11.10.2024). 

Η Αθηνά Μαρτίνου, που έμεινε γνωστή με το όνομα «Νουνού», ήταν μια από τους πρωτοπόρους της ναυτιλίας, ενώ η εφοπλίστρια πάντα κρατούσε χαμηλούς τόνους. Ίδρυσε τον ναυτιλιακό κολοσσό, Thenamaris Ships Management.

Το 1971 αποφάσισε να ασχοληθεί με τη διαχείριση των πλοίων της οικογένειάς της και μαζί με τους γιούς της Θανάση, Ντίνο και Ανδρέα, ίδρυσαν την εταιρεία Thenamaris Ships Management, κατορθώνοντας το 1975 να φτάσει τον στόλο της στα 36 πλοία.

Το 1991, η Αθηνά παρέδωσε τα ηνία στα παιδιά της. Ο Θανάσης Μαρτίνος αποχώρησε από την εταιρεία, για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean Maritime.

Το 1997, ακολούθησε ο Ανδρέας τη δική του ρότα, και προχώρησε στην ίδρυση της ναυτιλιακής Minerva Marine, αφήνοντας στο τιμόνι της μητρικής εταιρείας Thenamaris τον Ντίνο. Στη Minerva πλέον έχει αναλάβει ο γιός του Ανδρέα, ο Ανδρεάς junior και στη Thenamaris ο Νικόλας Μαρτίνος, γιός του Ντίνου.

H ίδια λάτρεψε τη θάλασσα και τα πλοία και ασχολήθηκε για περισσότερα από 58 χρόνια με τη διαχείριση πλοίων.

Σε μια αφήγηση της, για το πώς ερωτεύτηκε τη θάλασσα, είπε: «Είμαι Κεφαλλονίτισσα, αλλά ρόλο για την αγάπη μου για τη θάλασσα έπαιξε ότι γεννήθηκα στη Γλυφάδα και έβλεπα τα πλοία να περνάνε και έλεγα στις φίλες μου: «Κι εμείς θα κάνουμε βαπόρια» και το κάναμε. Είχαμε μανία με αυτό και το κάναμε και έκανε βαπόρια όλη η οικογένεια».

«Σε αυτή την προσπάθεια, δεν ήμουν μόνη μου. Κοντά μου ήταν από την πρώτη στιγμή ο άνδρας μου, αλλά κυρίως ήταν ο γιος μου Θανάσης, ο οποίος από δεκατεσσάρων ετών έκανε στατιστικές και έγραφε πόσο πλήρωμα, τι χρειάζεται ένα πλοίο. Ο άνδρας μου, ο Ιωάννης Μαρτίνος, αγαπούσε τη θάλασσα. Ο Θανάσης, από την πρώτη συζήτηση ήταν ενεργό μέρος σε αυτή την προσπάθεια. Δεν ήμουν η κινητήριος δύναμη, αλλά ήμουν ο άνθρωπος που μπορούσε να τα κάνει τα δύσκολα, εύκολα. Όταν θέλεις κάτι, μπορείς να το κάνεις», είχε αναφέρει ακόμα.

Πηγή: skai.gr



Source link

    Read Previous

    Χτυπημένος από καραμπίνα βρέθηκε νεκρός 55άχρονος Ροδίτης

    Read Next

    Καιρός: Φθινοπωρινός με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες

    Leave a Reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Most Popular