22χρονος εκβίαζε μέσω διαδικτύου ανήλικη με γυμνό βίντεο…Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
kopela

Ακόμα μία επιτυχία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συνέλαβε 22χρονο που εκβίαζε μέσω διαδικτύου ανήλικο κορίτσι. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση όταν η 14χρονη κατήγγειλε πως χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προσάρμοσε σε φωτογραφία με γυμνό γυναικείο σώμα μία φωτογραφία του προσώπου της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την απειλούσε ότι θα τη δημοσίευε στο διαδίκτυο, αν δεν του έστελνε βίντεό της με γυμνό περιεχόμενο. Τελικά, ο δράστης έλαβε το βίντεο που ζήτησε αλλά με την απειλή ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο, την ανάγκασε να του στείλει και άλλα τέτοια βίντεο. Τα παραπάνω τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγλήματος βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ύστερα από αλληλογραφία με εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου προέκυψε η σύνδεση που διατηρούσε στο σπίτι του.

Το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκε στο σπίτι του 22άχρονου σε περιοχή της Αττικής μέρος του βιντεοσκοπημένου υλικού και τον συνέλαβε. Επίσης, κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων περί πορνογραφίας ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων που έγιναν μέσω διαδικτύου.