35χρονος επενδυτής στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ: Πουλούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς.
Συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του
Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε στις 21-4-2020 στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ.

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών για ομάδα αλλοδαπών που καταρτίζει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία εν συνεχεία διοχετεύει προς πώληση σε μετανάστες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι του ποσού των 300 ευρώ, εντοπίσθηκε ο 35χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης ταξιδιωτικών εγγράφων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ψηφιακός εκτυπωτής, πλαστικοποιητής, φορητός υπολογιστής
Κινητά τηλέφωνα
Πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
11.373 ψηφιακές καταχωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων επεξεργασμένων και μη, διαφόρων χωρών κυρίως Ε.Ε.

Εκτιμάται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε ο κατηγορούμενος ανέρχεται στο ποσό των 3.300.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας τόσο τον αριθμό των κατασχεθέντων-ανευρεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων, όσο και των ανευρεθέντων ψηφιακά επεξεργασμένων εγγράφων.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη, εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) για την καταπολέμηση της διακίνησης μεταναστών, καθώς και πανευρωπαϊκής Δράσης του Προγράμματος EMPACT, της οποίας ηγείται η χώρα μας και αποσκοπεί στην καταπολέμηση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή ➤ lawandorder