Χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης [εικόνες]
Χιλιάδες πολιτών έχουν κατέβει στο Σύνταγμα για να συμπαρασταθούν στην κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους εταίρους μας.

sintagma

Παρόμοιες διαδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας, διεξάγονται αυτή την ώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα πρώτα πανό και ο κόσμος έχουν κάνει την εμφάνισή τους έξω από την Βουλή. Ορισμένα πλακάτ είναι στο πνεύμα της Αποκριάς και διακωμωδούν με τον δικό τους τρόπο τα τεκταινόμενα, ενώ ακούγονται συνθήματα υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης και κατά της Ανγκελας Μέρκελ.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Για μια ακόμη ημέρα οι πλατείες στην Ελλάδα και την Ευρώπη πλημμύρισαν από τους πολίτες, δίνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και αποφασιστική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση. Η παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, αυτό που δηλαδή φοβόντουσαν και πολεμούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα είναι το επόμενο διάστημα ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής σε όλη την Ευρώπη. Είναι η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο, οι ευρωπαϊκοί λαοί υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Η Ευρώπη θα αλλάξει σελίδα, η δημοκρατία θα νικήσει».

 

 

Πηγή

www.fnews.gr