• 14 Ιουλίου, 2024

Μια απόφαση της…Ιταλίας ανοίγει το δρόμο για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα!

Vinkmag ad

Δικαίωση για τα θύματα του Διστόμου

germanikes1

Μια πρώτη νίκη που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων πέτυχε η Ελλάδα! Κι αυτό μέσω…Ιταλίας! Συγκεκριμένα το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας  έκανε δεκτή την προσφυγή νομικών και θυμάτων της περιόδου της ναζιστικής κατοχής στη χώρα, κρίνοντας πως, όταν πρόκειται για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας, η ετεροδικία για τη Γερμανία δεν έχει καμία ισχύ.

“Είναι μια μεγάλη νίκη” δήλωσε πριν από λίγο στο CRETALIVE ο Αριστομένης Συγγελάκης ,μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Όπως εξηγεί ο ίδιος το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι ο εθνικός δικαστής για εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας είναι ανώτερος στο να κρίνει, παρά το ότι η Γερμανία, προσφεύγοντας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την αντιδικία της με την Ιταλία, είχε κερδίσει την υπόθεση. Δεν μπορεί, όπως λέει, να εφαρμοστεί ο νόμος που κυρώνει την απόφαση της Χάγης.

Το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας αποφαίνεται ότι οι κατασχέσεις υπέρ των θυμάτων των ναζιστικών καταστροφών (μεταξύ των οποίων και του Διστόμου) στην Ιταλία, με την άρση του νόμου, γίνονται απαιτητές.  germanikes

“Δεν υπάρχουν ένδικα μέσα για την Γερμανία, που θα υποχρεωθεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα” υποστηρίζει ο κ.Συγγελάκης.

http://www.cretalive.gr

Loading

  Read Previous

  Με αφορμή το άρθρο μας ψέκασαν πάλι στη Μεσαρά ο Ν Τσακίρης μας εξηγεί τι συμβαίνει!

  Read Next

  Γεμάτο ντέρμπι είναι το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular