Μια οικογένεια από το δήμο Γόρτυνας-Έσωσε την περιουσία της με απόφαση δικαστηρίου
dikastirio

Οικογένεια, που κατοικεί σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας   Ηρακλείου Κρήτης ,έσωσε  όλη της την περιουσία  ,με την υπαρ.137/2014 απόφαση  του Ειρηνοδικείου Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.
Επί της ουσίας της υπόθεσης:
Με την υπαρ.137/2014 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης , δικαίωσε οικογένεια καταναλωτών, με δύο ανήλικα τέκνα, ο σύζυγος εργάζεται ως υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Κρήτης, η δε σύζυγος άνεργη,μελών της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία έχοντας συνολική οφειλή ύψους  62.585,10 ευρώ σε μία πιστώτρια  Τράπεζα,  έσωσε την περιουσία της και “κούρεψε” και το χρέος της.

Για  τον σύζυγο ορίστηκε , να καταβάλει 270 ευρώ, το μήνα για 5 έτη ισον 16.200 ευρώ , ” κούρεμα ” χρέους 46.318,32 ευρώ , ο οποίος συμμετέχει ως εγγυητής στο δάνειο της οφειλέτριας συζύγου  του ,για δε την σύζυγο ,μετά από πενταετία , να καταβάλλει  μηνιαία  δόση 270,00 ευρώ ,για 9 έτη και 7 μήνες ίσον 30.986 ευρώ, “κούρεμα” 31.532,32 ευρώ.
Εδώ το Δικαστήριο των Μοιρών, χρεώνει στον καθένα σύζυγο ,χωριστά το οφειλόμενο  ποσό των 62.585,10ευρώ,  στο εν λόγω χρέος ,η σύζυγος είναι οφειλέτρια ,ο δε σύζυγος εγγυητής, για τον σύζυγο , με εισόδημα  μηνιαίο μισθό 989,50 ευρώ,( διασώστη του ΕΚΑΒ Κρήτης), καταβολές  πενταετίας  των 270 ευρώ, τον μήνα και για το υπόλοιπο απαλλάσεται.
Για δε την σύζυγο άνεργο, “περίοδο χάριτος” πενταετία και μηνιαία καταβολή των 270 ευρώ ,για την διάσωση της κατοικίας.
Περιουσιακά στοιχεία:
Η Σύζυγος
α)Κατοικία εμβαδού 112,50 τ.μ
β)Οικόπεδο εμβαδού 1.725,65 τ.μ
Ο Σύζυγος
Πολλαπλά αγροτεμάχια με ελιές.
Αναλυτικά:
Η Οικογένεια  δανειοληπτών, ο σύζυγος δημόσιος υπάλληλος ,   προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , το έτος 2012, με την συμβουλευτική  και καθοδήγηση της   κατέθεσε προς την  μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα  , πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού ως εγγυητής για στεγαστικό δάνειο της συζύγου. Πρόταση την  οποία η  πιστώτρια Τράπεζά αγνόησε. Το ίδιο έπραξε και η σύζυγος ως οφειλέτρια του δανείου.
Ακολούθως, η Ένωση  Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης  ,εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικούσυμβιβασμού και για τους δύο συζύγους  , καταθέτοντας  σχετικές  αιτήσεις στο Ειρηνοδικείο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών και των δύο συζύγων.
Το Ειρηνοδικείο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης , αφού διέταξε συνεκδίκαση των αιτήσεων  των δύο συζύγων,εξέδωσε την υπαρ.137/2014 απόφασή του στην οποία αναφέρόνται:
1)Διέταξε την συνεκδίκαση της αίτησης των συζύγων
2)Δέχτηκε τις αιτήσεις των καταναλωτών
2)Ρύθμισε τα χρέη των  αιτούντων , με μηνιαίες καταβολές ,προς την  πιστώτρια τους  ,επί μία πενταετία, συνολικού ποσού εκατό (170 ) ευρώ ,
3)ΕΞΑΙΡΕΊ  από την εκποίηση την  κύρια κατοικία της οικογένειας των αιτούντων.
4)Υποχρεώνει την αιτούσα να καταβάλει για την διάσωση της κύριας κατοικίας ,το ποσό των 270 ευρώ, για  εννιά χρόνια και επτά μήνες.