Σκληρές εικόνες: Video Καρέ καρέ η άγρια επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου!
76255e8ca27a48dc669f9c4b120d6bb5

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Άγνωστοι που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».

Τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για «τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Κατά τη Παμποντιακή Ομοσπονδία, «η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».

 

Πως χτύπησαν τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Θύμα επίθεσης έπεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε δηλώσεις και μόλις ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, μια ομάδα ατόμων που βρισκόταν κοντά κατευθύνθηκαν προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Άρχισαν να τον σπρώχνουν και μετά από λίγο μια άλλη ομάδα περίπου 15 ατόμων άρχισε να του πετάει νεράντζια και στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν.

Εκείνη την ώρα επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τη διμοιρία για να προφυλαχτεί.

Ακολούθησε συμπλοκή των αστυνομικών με την ομάδα που επιτέθηκε στον βουλευτή.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος λίγο αργότερα έφυγε και κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, όμως και πάλι μια ομάδα ατόμων πήγε να του επιτεθεί και ακολούθησε νέος γύρος συμπλοκών με τους αστυνομικούς στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

φωτογραφία

Κουμουτσάκος: Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι

Κουμουτσάκος: Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι

«Είμαι πεπεισμένος, έχοντας υποστεί τη βιοπραγία ακραίων απαραδέκτων τραμπούκων, ότι αυτή την δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή να αναπτυχθούν αυτοί, τη δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε».

Τα παραπάνω είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων στην πλατεία Συντάγματος.

«Ξέρω υπό την καθοδήγηση ποιων αυτοί οι τραμπούκοι έδρασαν. Αυτοί που επιχείρησαν να καπηλευτούν την δικαιολογημένη αγανάκτηση των ποντιακών σωματείων. Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες είναι αυτοί που έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και ότι πιο ακραίου υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας», ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ζητώντας να καταδικαστεί το περιστατικό.