Τι άλλο θα δούμε στην Κρήτη: Εκτέλεσαν γαϊδουράκι με πυροβόλο όπλο!
201_450225

Ένα έγκλημα που προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς αφορά στην εκτέλεση ενός δεμένου και ανυπεράσπιστου ζώου, σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στον οικισμό «Κάνεβος» της επαρχίας Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Ρεθεμνιώτικα Νέα, ο δράστης ή οι δράστες, πήγαν στο σημείο που βρισκόταν το γαϊδουράκι, σε ένα αγρόκτημα όπου το είχε δεμένο ο ιδιοκτήτης του, το πυροβόλησαν και το σκότωσαν με μια σφαίρα την οποία βρήκε «καρφωμένη» στο νωτιαίο μυελό του ζώου ο κτηνίατρος που κλήθηκε επί τόπου.
Ο ιδιοκτήτης του το βρήκε νεκρό το πρωί που πήγε να το ταΐσει. Πιθανολογεί ότι το εκτέλεσαν μεταξύ 4:30 με 5:00 τα ξημερώματα.

«Αν κάποιοι ήθελαν να με εκδικηθούν ας ερχόταν να πυροβολήσουν και να κτυπήσουν εμένα και όχι το ανυπεράσπιστο ζώο» ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Δασκαλάκης, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη.
Να σημειωθεί ότι για την εκτέλεση του ζώου ενημερώθηκαν και οι Αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Σπηλίου.