Γυναίκες βάζουν ΑΥΤΟ στους κόλπoυς τους για να προστατευτούν από βιαστές. Για τον δράστη είναι το χειρότερο βασανιστήριο…
kolpos

Είναι ένα πολύ τρομακτικό γεγονός πως κάθε μέρα χιλιάδες γυναίκες πέφτουν θύματα σ##ουαλικής επίθεσης και τραυματίζονται για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι σωματικές βλάβες είναι πολύ άσχημες αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να μείνουν έγκυες ή να κολλήσουν κάποια ασθένεια.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Νότια Αφρική έχει τα υψηλότερα ποσοστά σ##ουαλικών επιθέσεων στον κόσμο με περίπου 52,000 επιθέσεις κάθε χρόνο. Αλλά οι ειδικοί ξέρουν πως οι περισσότερες από αυτές δεν αναφέρονται καν, οπότε ο αριθμός πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος.

H Sonette Ehlers ζει στην Νότια Αφρική και δουλεύει με θύματα βιασμών. Όταν είδε πόσο σοβαρό ήταν το πρόβλημα, ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό και έτσι σκέφτηκε μία πολύ πρωτότυπη εφεύρεση…

Η Ehlers σκέφτηκε να πάρει ένα προφυλακτικό για τις γυναίκες και να το μετατρέψει σε όπλο που θα αποτρέπει τέτοιες επιθέσεις. Ονόμασε την εφεύρεσή της «Rape Axe» και είναι ιδιαίτερο γιατί στο εσωτερικό του είναι γεμάτο με πλαστικούς γάντζους που γαντζώνονται πάνω στο πέος όταν μπει στον κόλπο.

Αυτό το ιδιαίτερο προφυλακτικό εγγυάται να σταματήσει τους βιαστές πριν διαπράξουν το φρικτό αυτό έγκλημα και ενώ βρίσκονται σε τόσο πόνο, το θύμα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει.

Οι γάντζοι μπορούν να αφαιρεθούν μόνο χειρουργικά, το οποίο σημαίνει πως οι δράστες θα μπορούν να συλλαμβάνονται από την αστυνομία όσο είναι στο νοσοκομείο. Εκτός από όπλο όμως είναι και ένα λειτουργικό προφυλακτικό που τις προστατεύει από ΣΜΝ.

Μπορεί να φορεθεί για μέχρι 24 ώρες και είναι εύκολο στην χρήση του όπως ένα ταμπόν. Δοκιμές έχουν δείξει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τραυματισμού γι’αυτήν που το φοράει.

Κάποιοι πιστεύουν πως αυτό θα μπορούσε να κάνει τους βιαστές πιο επιθετικούς και να τους κάνει να προκαλούν περισσότερη ζημιά στα θύματά τους. Επίσης λένε πως προστατεύει μόνο ενάντια στον κολπικό βιασμό και μόνο αφού γίνει η διείσδυση. Ωστόσο, όταν κάνει αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε, ο βιαστής θα πάρει ένα αξέχαστο μάθημα.

Πολλοί υποστηρικτές του όμως πιστεύουν πως μόνο και μόνο που υπάρχει κάτι τέτοιο και οι βιαστές μπορεί να νομίζουν πως μία γυναίκα το φοράει, αυτό θα μπορεί να αποτρέψει έναν πιθανό βιασμό.

Φωτογραφία του χρήστη Rape-Axe.

Το πρότζεκτ αυτό είναι ακόμα στην αρχή του και χρειάζεται χρόνος και δοκιμές μέχρι να μπορεί να βγει στην παραγωγή. Πιθανώς να μην κάνει για κάθε γυναίκα, αλλά αυτές που βιώνουν τέτοια περιστατικά μπορεί να το σκεφτούν σοβαρά. Παρόλο που είναι το τελευταίο μέσον προστασίας, είναι καλύτερο από το να είσαι εντελώς απροστάτευτη.

 

 

 

Πηγή: fanpage.gr