eleni

Αγνοείται από τις 21 Ιανουαρίου – Οι λιγοστές μαρτυρίες που κατάφερε να συγκεντρώσει ο πατέρας της κοπέλας, τον οδηγούν στα χνάρια ενός σκληρού κυκλώματος

Η Ελένη Ευσταθιάδη μεταφέρθηκε μες στη νύχτα στα επείγοντα νοσοκομείου με δυνατούς πόνους στο στομάχι. Περίμενε να την εξετάσουν οι γιατροί και ξαφνικά χάθηκε απ’ τα μάτια του πατέρα της που τη συνόδευε. Η τσάντα με τα προσωπικά της στοιχεία, βρέθηκε στον χώρο αναμονής των εξωτερικών ιατρείων.

Τα όσα ακολούθησαν τις επόμενες ώρες, μοιάζουν με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας…  Η μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο ιδιοκτήτης καταστήματος στην Αχαρνών που τον πλήρωσε και το περίεργο τηλεφώνημα σε έναν άγνωστο άνδρα που την παρέλαβε, συνθέτουν τον νέο γρίφο.

Πρωταγωνίστρια του νέου θρίλερ η Ελένη Ευσταθιάδη 18 μόλις χρόνων, που εξαφανίστηκε από το Αττικό νοσοκομείο το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. Ο πατέρας που την μεγάλωσε μόνος του μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, «οργώνει» μέρα – νύχτα την Αθήνα για να την βρει με τη φωτογραφία της στα χέρια του… Οι λιγοστές μαρτυρίες που κατάφερε να συγκεντρώσει, τον οδηγούν στα χνάρια ενός σκληρού κυκλώματος.

Η αγνοούμενη με τον πατέρα της

«Πήγα το παιδί μου στο νοσοκομείο και εξαφανίστηκε…»

Από το Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι, όπου είδε την κόρη του για τελευταία φορά, ο Δημήτρης Ευσταθιάδης, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ».

Γεμάτος αγωνία για την τύχη της, περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν τη χάσει κυριολεκτικά μπροστά από τα μάτια του.

Στις 21 Ιανουαρίου πήγαν στο  Αττικό νοσοκομείο που εφημέρευε, γιατί η 18χρονη Ελένη είχε πόνους στο στομάχι. Ήταν περίπου δέκα και μισή το βράδυ και υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε να εξεταστεί, λόγω της εφημερίας. Προμηθεύτηκαν το απαραίτητο εισιτήριο προτεραιότητας και περίμεναν τη σειρά τους.

Η Ελένη έδειχνε να υποφέρει και ο πατέρας της την συνόδεψε στην τουαλέτα δύο φορές. Την τρίτη φορά την άφησε να πάει μόνη της. Είχε αφήσει τη τσάντα της με τα προσωπικά της στοιχεία, στον χώρο αναμονής των εξωτερικών ιατρείων.

«Για μια στιγμή πήρα τα μάτια μου από την πόρτα και την περίμενα να βγει. Αφού πέρασαν περίπου δέκα λεπτά,  την αναζήτησα» είπε o πατέρας της κοπέλας στην εκπομπή.

«Πήγα στο μπάνιο και συνειδητοποίησα πως δεν ήταν εκεί. Ανάστατος βγήκα έξω στην είσοδο κι άρχισα να ρωτάω τον κόσμο. Οδηγοί ταξί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πιάτσα, μου είπαν ότι μια κοπέλα με τα χαρακτηριστικά της κόρης μου, είχε πάρει μια κούρσα με προορισμό την Αθήνα».

Για δυο ώρες ο πατέρας περίμενε στην πιάτσα μήπως και συναντήσει τον οδηγό που μετέφερε την Ελένη, κάτι που έγινε. Ο ταξιτζής του είπε πως άφησε την κόρη του σε συγκεκριμένο σημείο επί της οδού Αχαρνών. Γνωρίζοντας πως η Ελένη δεν είχε χρήματα μαζί της, τον ρώτησε με ποιο τρόπο τον πλήρωσε.

Εκείνος του απάντησε πως η νεαρή κοπέλα μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, τηλεφώνησε σε κάποιον και τότε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, βγήκε και του πλήρωσε το αντίτιμο της κούρσας.

Μες στην αγωνία ο πατέρας ειδοποίησε έναν συγγενή του και πήγαν μαζί  στην Αχαρνών,  να ψάξουν για την Ελένη.

«Στο ψιλικατζίδικο συνάντησα έναν νεαρό υπάλληλο που μου είπε ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε…» είπε.

«Την εξαφάνισαν νύχτα στην Αχαρνών…»

Ο Δημήτρης Ευσταθιάδης  επέμεινε να μιλήσει με  τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ψιλικών στην Αχαρνών,  που είδε τελευταίος την κόρη του. Τον ειδοποίησαν και όταν έφτασε στο μαγαζί, του έδειξε την φωτογραφία της 18χρονης Ελένης. Εκείνος του απάντησε  πως πράγματι είχε περάσει από εκεί τη νύχτα που χάθηκε.

Ανέφερε πως η αγνοούμενη  μπήκε στο μαγαζί του και τον ρώτησε αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του. Κάλεσε κάποιον που της είπε να μιλήσει στον ιδιοκτήτη και όταν αυτός πήρε το τηλέφωνο, του ζήτησε να πληρώσει την κούρσα της κοπέλας. Ο πατέρας αναρωτήθηκε  ποιο είναι αυτό το άτομο και ο ιδιοκτήτης αποκρίθηκε πως επρόκειτο για κάποιον τακτικό πελάτη του. Λίγες μέρες αργότερα ο ιδιοκτήτης τηλεφώνησε στον πατέρα και του είπε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε περάσει από εκεί και τον είχε ενημερώσει για την εξαφάνιση. Εκείνος του απάντησε ότι η κοπέλα είχε επιστρέψει στο σπίτι της.

«Αυτός είναι αλλοδαπός. Ανησυχώ πάρα πολύ! Φοβάμαι μήπως το παιδί μου έχει μπλέξει άσχημα…» είπε στο «Τούνελ» ο πατέρας της κοπέλας.

«Ψάχνω τα βράδια με τη φωτογραφία της στα χέρια σε περίεργα στέκια. Κάποιοι μου λένε πως την έχουν δει με άτομα που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Τι της έχουν κάνει; Πρόσφατα είχα τα γενέθλιά μου. Αποκλείεται να μην με έπαιρνε στο τηλέφωνο να μου ευχηθεί, γιατί με αγαπάει πάρα πολύ. Δεν την άφησαν ή της έχει συμβεί κάτι κακό…» κατέληξε συγκινημένος.«Κινδυνεύει, βοηθήστε να τη σώσουμε…»

«Η Ελένη κινδυνεύει και μακάρι να αποδειχτεί ψέμα αυτό που θα πω, αλλά όλα δείχνουν πως έχει ήδη ενταχθεί σε επικίνδυνο περιβάλλον. Η ανησυχία του πατέρα της είναι μεγάλη και εύλογη…».

Με τα παραπάνω λόγια η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, έδωσε τη δική της εκδοχή.

Η ίδια γνώριζε και τη μητέρα της Ελένης, που την έχασε σε τρυφερή ηλικία από την επάρατο νόσο.

Ο πατέρας της 18χρονης Ελένης, είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν εννιά χρονών όταν έχασε τη μάνα της. Της έλειπε και της λείπει ακόμα. Της στοίχησε πολύ. Παλεύαμε με τον καρκίνο, γιατροί νοσοκομεία, τα ζούσε όλα αυτά».

Η δικηγόρος ανέφερε στο «Τούνελ» πως η αγνοούμενη κοπέλα υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν θύμα εκμετάλλευσης στο χώρο εργασίας της.

«Υπάρχει μία δικογραφία που είναι σε εξέλιξη σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν άνθρωποι που ευθύνονται για τις επιλογές της Ελένης, που δεν είναι συνειδητές».

Η νομική σύμβουλος της οικογένειας απηύθυνε έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν, έστω με μια πληροφορία στην εκπομπή,  «για να σωθεί αυτό το παιδί, που θα μπορούσε να είναι το παιδί όλων μας».

 

 

Πηγή: anikolouli

 

 

 

 

Loading